به گزارش شهرآرانیوز، «چرا هیچ نظارتی بر مراکز ناباروری در مشهد انجام نمیشود؟ برای هر عمل آی وی اف مبلغ ۳۰ میلیون تومان به غیر از هزینههای جانبی دریافت کرده اند، ولی هیچ نتیجهای نگرفته ایم. این مراکز ناباروری بازهم تشویق میکنند که چند بار باید این عمل پشت سرهم انجام شود تا موفقیت آمیز باشد.»
«چرا باید هزینههای درمان، درد بی فرزندی و رنجمان را مضاعف کند؟ چرا هزینههای درمان ناباروری تعدیل نمیشود؟ مسئولان حداقل تمهیداتی بیندیشند تا در مراکز دولتی هزینههای درمان رایگان شود.»
«با اینکه نام من و همسرم در سیستم بهداشت تحت عنوان زوج نابارور ثبت شده است و باید خدمات رایگان دولتی ارائه شود، این دسترسی در سیستم داروخانهها تعریف نشده است و باید هزینههای گزافی برای داروهای ناباروری بپردازیم. باید چه کنیم؟»
به دنبال پیگیری درخواستهای شهروندان، رئیس جوانی جمعیت سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد میگوید: درمان ناباروری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سه سطح بهداشت، درمان تخصصی و درمان فوق تخصصی انجام میشود. در سال ۹۵ در یک پیمایش ملی، مشخص شد خراسان رضوی بین ۱۵ تا ۱۷ درصد زوج نابارور دارد. باتوجه به بالارفتن سن ازدواج و تأخیر در فرزندآوری و سبک زندگی غلط، ناباروری در استان ما تشدید شده است.
محمد احمدیان بیان میکند: ۹۰ درصد هزینه درمان باروری از سوی بیمه پرداخت میشود و خدمات سطح یک به زوجین نابارور نیز رایگان است. شهروندان بدانند اگر مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی به این مصوبه عمل نکنند، متخلف محسوب میشوند.
وی ادامه میدهد: عموم مردم در پایگاههای بهداشت و مراکز سلامت به صورت رایگان میتوانند چکاپ ناباروری و خطرسنجی بیماریهای قلبی و عروقی را انجام دهند. بعد از آن اطلاعات پزشکی این افراد به پزشک مرکز داده میشود و به صورت ماهیانه و سالیانه مورد مراقبت قرار میگیرند و در صورت لزوم در مرحله غربالگری ناباروری قرار خواهند گرفت.
احمدیان میگوید: پس از طی این مراحل، متخصص طب سنتی، متخصص اورولوژی و در صورتی که بیمار خانم باشد، متخصص زنان، فرد را ویزیت میکنند و با اصلاح سبک زندگی، دارودرمانی شروع میشود. درصورتی که پزشکان از این مسیر به هدف نرسیدند، تکنیکهای کمک باروری در مراکز در سطح فوق تخصصی آغاز میشود.
وی اضافه میکند: هم زمان مرکز فوق تخصصی میلاد در مشهد و همچنین پنج مرکز تخصصی دیگر در مشهد فعالیت میکنند که درمان ناباروری در مرکز تخصصی میلاد بالای ۳۵ درصد موفقیت داشته است.
وی بیان میکند: طبق قانون جوانی جمعیت، زوجهای نابارور باید بیمه شوند. پس از بیمه شدن به شرط اینکه متخصص اورولوژی و متخصص زنان در موقع ویزیت تیک تشخیص ناباروری را بزنند، در سیستم هوشمند مطابق بیمه سلامت تمام داروها برای افراد ذی نفع رایگان ارائه داده میشود. علاوه بر آن زوجین میتوانند از بسته حمایتی ناباروری نیز استفاده کنند و در مرحله درمان فوق تخصصی فقط ۱۰ درصد هزینه را بپردازند.
احمدیان میگوید: نظارت بر تعرفههای درمان ناباروری وجود دارد و شهروندان اگر شکایتی از هزینه بالا و غیرمتعارف داشته باشند، میتوانند موضوع را با سامانه تلفنی ۱۹۱ مطرح کنند.